Péřová zavinovačka na cestách

Dovolená s miminkem a malými dětmi… mnozí z nás se na ni těší, ale zároveň se tak trochu i obávají, jak to  zvládnou. My máme za sebou několik dovolených, poslední v Chorvatsku. Cesta je to dlouhá, a tak jsme neváhaly využít nočního spánku v autě. Předpokládajíc klimbající hlavičky svých ratolestí, jsme nelenili a ušili péřové polštářky ve tvaru podkovy. Ty starší děti si s tím bohatě vystačily. To, že peřinka (péřová zavinovačka) nesmí těm menším chybět při spaní v posteli, s tím jsme počítali. Jaké bylo ale překvapení, když ke spánku na cestě nepomohlo ani jedoucí auto, ani pokročilá večerní hodina, ani pohádka O třech prasátkách snad na sto způsobů, ale osvícenecká myšlenka zastavit auto a vytáhnout z kufru peřinku ... situaci pak po pár minutách zcela vystihuje fotka syna zachumlaného ve své peřince :).

                                                                                                IMG_20180710_040906    l0

     

Se zavinovačkou a polštářkem jsme šťastně překonali dlouhou cestu vnitrozemím a ráno uviděli moře. Ta radost byla veliká. Pro děti to bylo u moře „poprvé“ a bylo to skvělé. Pro nás mámy to bylo o to skvělejší, že peřinka nezklamala a zafungovala i při poobědovém spánku. Ta pohoda, lehnout si na deku před chatku, kde jsme se mohly se ségrou opalovat i několik desítek minut v kuse, což se jevilo na pláži jako science fiction, neboť jsme se každých deset minut z deky zvedaly, abychom naplnily potřeby drahých ratolestí :-)

                                                                                        IMG_20180713_214513   IMG_20180713_214527

                    

Děti byly na péřovou zavinovačkou maximálně zvyklí doma a stejné pohodlí jsme jim chtěli vytvořit i na dovolené a byla to nejlepší volba. Když zapomenete dudlík nebo plenky, to se dá dokoupit, se zavinovačkou by to bylo nemožné! My zavinovačku využily na maximum. Dovolená je přece o odpočinku a my víme, že to jde i s dětmi.

  Elizama_rodiny_nahled (199 of 660)_1

 

Zavinovačku využijete ať už pojedete na dovolenou kdekoliv. Na procházku do kočárku, na deku k vodě, k odpočinku na pláži, k polednímu spánku na hotelu nebo v chatce. A v horkých a parných dnech vždy rozloženou jako hnízdečko. 

Miminko nikdy nenechávejte ležet, ať už v kočárku nebo na dece na zavinovačce přímo na slunci. Vždy mějte malé děti ve stínu!

Další rady ohledně používání zavinovačky v létě jsme psali v článku o péřové zavinovačce v létě: https://www.elizame.cz/blog/perova-zavinovacka-na-cestach/

           IMG_20190606_145231    kveten_venku_web (17 of 27)

 

Doporučujeme na zavinovačku dávat 2 látkové plenky, 1 pod hlavičku a 1 pod zadeček. Spodní plenka může být i takto celá rozložená. Pokud máte malé miminko nebo i větší a zavinutí má rádo, zaviňte ho jen do látkové plenky a ze zavinovačky udělejte hnízdečko. Obecně je varianta hnízdečka ze zavinovačky na léto ideální. Miminko cítí oporu kolem sebe, nikam nepadá a neplave a je si jistější. Méně pláče a lépe a déle spí.

  

                                                                                                                           elizame_nahledy (232 of 474)    elizame_nahledy (231 of 474)

           

Miminko má stále stejné potřeby, ať se narodí v létě nebo zimě. Proto je vždy lepší mu ty nejkvalitnější podmínky pro zdravý psychomotorický vývoj vždy dopřát, a pak jen přizpůsobit se danému ročnímu období.

 Přejeme Vám pohodovou a vydařenou dovolenou.