FESTIVAL MINI 2022

Předposlední dubnový týden se u nás v Elizame vše velice pilně připravovalo na odjezd do pražských Holešovic, kde se konal v termínu od 22. do 23. dubna 2022 Mini festival. Tento festival jsme navštívili několikrát a vždy jsme se moc těšili. Letos to nebylo výjimkou, ačkoliv nám průběh zkomplikovalo zdraví. Z plánovaných tří účastnic na stánku jsem to celé zvládla já, Nela, s manželským doprovodem sama.

Mini festival je první a jediný svého druhu u nás, který je zaměřený čistě na dětskou tématiku. Setkávají se zde malí i velcí vystavovatelé, maminky s dětmi a vznikají tak krásné spolupráce. Vždy to jsou ale vystavovatelé s autorskými motivy a vymykají se běžné komerční nabídce. Proto je Mini festival tak skvělý a my na něj rádi jezdíme.

Loňský festival se konal za úporných veder ve venkovních prostorách a my jsme obdivovali každou maminku, která zvládla v takovém počasí přijít. Vedra loňského festivalu musela zvládnout i naše Kristýnka, která byla v té době v 7. měsíci těhotenství. Tehdy nás zachraňovaly poctivé a řemeslné nanuky od @nanukylunar!, na které jsme se těšili i tentokrát.

 201494593_1162209637628723_6336063036630009305_n  201981933_789825118391704_1874179757358139924_n  199266646_194169216041547_2029039145038341825_n

 

Letos se festival konal v krásné zrekonstruované hale na Pražské tržnici v Holešovicích. Největší výzva byla, jak se vlezeme s tolika produkty do auta a na místečko, kde jsme vystavovali, o pěti metrech čtverečních. Jelikož fungujeme pouze jako e-shop a spousta z vás je přímo z Prahy nebo z jejího okolí, chtěli jsme vzít od každého produktu několik kousků a taky všechny designy, abyste si je mohli prohlédnout, osahat a vyzkoušet sami na vlastní kůži a na vlastní oči se přesvědčit o kráse a zajímavosti vzorů. 

Součástí budování stánku bylo také stavění regálů, dekorací a příprava postýlky. Nezdá se to, ale celkem jsme si tam v předvečer pobyli. Když bylo ale vše hotové a na svém místě, už jsem se jen těšila, jak vás, naše zákaznice, potkám a co nového z naší kolekce vám ukážu. Na festival jsme totiž připravili úplně horkou novinku, která v té době ještě nebyla na e-shopu, a to bavlněné oblečení. Příliš vám nechci odkrývat detaily, protože již brzy bude mít toto téma svůj vlastní prostor, ale vaše reakce a ohlasy na oblečení byly krásné. Slyšet tolik pochvalných slov na to, že je konečně na trhu krásná dětská bavlněná sukýnka nebo šatičky, které jste tak dlouho hledaly! To nás utvrdilo, že jsme se vydali správným směrem. Právě ta přímá reakce, kdy držíte v rukou naše výrobky a říkáte nám otevřeně svůj názor, je pro nás velice důležitá a nejcennější. Moc se těším, až budeme mít velké focení oblečení přímo s dětmi a pak na ten moment, kdy spatří světlo našeho „e-shop“ světa. Pro ty z vás, kteří jste na festivalu nebyli nebo jste neviděli videa a příspěvky na sociálních sítích můžu prozradit, že se mohou těšit také maminky.

Je velice zajímavé, ačkoli lehce předvídatelné, jaký vliv na pořizování výbavičky pro miminko má roční období. Když k nám přijdou budoucí maminky s tím, že se má jejich miminko narodit na podzim nebo v zimě, automaticky do výbavičky zahrnují i péřovou zavinovačku. Ale teď na jaře k nám přicházely s tím, že se podívají tak na rychlozavinovačku nebo deku. Když jsem jim pak používání a význam péřové zavinovačky vysvětlila a ukázala, bylo vidět to úžasné porozumění a změnu pohledu na to, že i letní dítě si může užívat a spokojeně hovět v péřové zavinovačce a maminka nemusí řešit neklidný spánek, převalování nebo sleženou hlavičku.

 c  Elizame_srpen_pondeli_II (9 of 54)


Velice mne potěšily všechny maminky, které se za námi na stánek přišly podívat s tím, že už v naší zavinovačce odchovaly děti. Povídaly jsme si o jejich zkušenostech, co zabíralo a co ne a jak se jim daří. Mnohé pak pořizovaly kousky pro odrostlá miminka do nových pokojíčků. Nejednou se také stalo, že se u nás potkala budoucí maminka, nová zákaznice, s maminkou znalou našich produktů a předávaly si zkušenosti a rady. Ten moment mezi nimi byl kouzelný.

Vedle setkávání se zákazníky bylo samozřejmě milé poznat nové kolegy vystavovatele a také znovu vidět ty z předchozích ročníků. Jak jsem již říkala, festival Mini je o setkávání milých lidí a navázání přátelství na dlouhou dobu. Stihla jsem si také popovídat s Kristýnou Janáčkovou, která také vystavovala a je jednou z našich zákaznic. Péřová zavinovačka od nás se stala velkou láskou pro její děti, a tak jsme vzpomínaly na toto krásné období, když byly děti ještě malinké a v peřince. Kristýna má však od nás i další produkty, třeba povlečení na peřiny nebo drobnosti do dětského pokojíku. Setkání s ní bylo opravdu upřímné a srdečné.

Letošní ročník Mini festivalu byl pro nás jiný a výjimečný. Jiný v tom, že jsem na stánku byla s manželem pouze já a že s námi nemohla být Kristýnka, která je doma s malou Valentýnkou. Zároveň byl ale přínosem, protože to, co mě nejvíce potěšilo a baví je právě přímá komunikace s vámi se zákazníky a bezprostřední reakce na naše produkty. Můžu prozradit, že chystáme kromě oblečení také nový typ povlaků z mušelínu. Dokupujeme barvy a chystáme tak další kolekci, která, věříme, bude mít úspěch. Jsem moc ráda a děkuji všem, kdo za námi na stánek přišli. Ať už se jen dívali a obhlíželi nebo si i něco málo zakoupili. Jsem vděčná, že jsme to letos takto zvládli a těším se na další ročník festivalu Mini. Tak zase příští rok, ahoj!