Péřová zavinovačka v kočárku

Venku krásně svítí sluníčko a vybízí nás k dlouhým procházkám. I pro děti je ideální, když mohou trávit dostatek času na čerstvém vzduchu. Samy to známe, že nám děti déle a lépe spí venku v kočárku než třeba v postýlce. A kdo s tím zkušenost ještě nemá, jistě se mu potvrdí . A právě do kočárku je péřová zavinovačka nejlepším pomocníkem. Jednak krásně vyplní prostor korbičky a miminko se nekutálí ze strany na stranu a zároveň poskytne miminku příjemné prostředí pro odpočinek a spánek, stejný, na jaký je zvyklý právě doma.  

 

Elizame_srpen_pondeli_II (7 of 54) Elizame_srpen_pondeli_II (9 of 54) Elizame_srpen_pondeli_II (19 of 54)

   

Do kočárku můžete kromě zavinovačky vložit i péřový polštářekV chladnějších dnech, máme na mysli dny, kdy ještě nejsou letní tropy, je vhodné miminko do zavinovačky přímo zabalit. A zároveň dítě vhodně obléknout! Často máme my rodiče tendence děti oblékat více než je nutné, aby nám nenachladly. Zavinovačku v zavinutí počítejte vždy za + teplejší nebo 2 tenčí vrstvy oblečení. Jiné je to pak, když je zavinovačka rozložená na hnízdečko.

 

 Elizame_srpen_pondeli_II (43 of 54) Elizame_srpen_pondeli_II (30 of 54)

   

Během horkých dní postačí z peřinky vytvořit hnízdečko a miminko zavinout pouze do látkové bavlněné pleny. Takto zavinuté miminko se do peřinky svou váhou proboří a bude cítit stejný pocit bezpečí a jistoty díky postranním mantinelům vytvořeným ze zavinovačky.

 

srpen_web (72 of 151)  srpen_web (77 of 151)

 

  Základní zásady týkající se kočárku:

  • v hluboké korbičce je vždy vyšší teplota než v okolí
  • korbičku nikdy nezadělávejte celou plenou nebo jinou látkou, aby v ní nedocházelo k přehřívání miminka a bylo zajištěno dostatečné proudění vzduchu
  • v horkých dnech nenechávejte kočárek na sluníčku, miminko dávejte spát do stínu

Nebojte se pořídit zavinovačku, i když čekáte letní miminko, obavy z pocení a horka lehce vyvrátíme v dalších blogových článcích. Výhody zavinovačky nezastíní ani horké léto a je škoda miminku nenabídnout komfort bezpečí a jistoty kvůli obavámZavinovačky s námi cestovaly na všechny naše dovolené, včetně těch u moře.