Proč k péřové zavinovačce pořídit i polštářek?

Často se nás milé zákaznice ptáte na důležitost a význam péřového polštářku do kombinace s péřovou zavinovačkou, jestli polštářek pořídit rovnou se zavinovačkou a proč. A tak jsme si řekli, že bude nejlépe vše sepsat zde.

          pocitovky_unor_web (16 of 31) elizame_2

 

Každé miminko, když se narodí, je zvyklé na prostředí, které mělo u maminky v bříšku. Zde bylo podstatně méně místa, leželo se schoulenou hlavičkou a ručičkama i nožičkama před tělíčkem. Proto, aby bylo nadále spokojené i po narození, je vhodné novorozenci poskytnout podobné prostředí jako v době nitroděložního života alespoň do jeho 3 měsíců. 

To znamená poskytnout mu prostředí měkké, příjemné, ale s určitými mantinely. To vše mu dopřeje péřová zavinovačka. Nicméně vhodného protažení šíje, kdy se miminko může krásně uvolnit a spát a odpočívat v poloze, která je pro jeho zdravý vývoj nejvhodnější, lze dosáhnout až v kombinaci zavinovačky s péřovým polštářkem. Položením do zavinovačky na polštářku dojde krásně ke srovnání miminka do jedné osyčelíčka, nosu, brady a klíčních kostí. Miminko má pak možnost pohodlně zvedat nožičky i ruce nad tělíčko, čímž posiluje potřebné svaly, které jsou důležité při správném vývoji vedoucímu až ke vzpřímení dítěte. 

Miminko se po narození neumí ještě samo uvolnit na celá záda a je potřeba mu nabídnout vhodné podmínky. Samotná zavinovačka nevytvoří potřebnou vyvýšenou rovinu, tak jak je potřeba, proto je ideální ji doplnit  polštářkem. Kombinace zavinovačky a polštářku také pomáhá pokud má děťátko od porodu zploštělou hlavičku

Až bude miminko větší, ocení i lepší výhled kolem sebe, protože ho zajímá, co dělá maminka a co se kolem něj děje. Díky tomu, že je polštářek polovysypaný, můžete jej používat i v dalších měsících až do doby, kdy ze zavinovačky úplně odroste (a nebude potřeba již ani jako hnízdečko) v kombinaci s péřovou peřinou. 

 

Elizame_srpen_pondeli (55 of 80)                          elizame_nahledy (205 of 474)

 

Zavinovačka i polštářek jsou polovysypané kvalitním českým husím peřím a vždy po natřepání působí jako obláček. Když se pak do nich miminko položí, krásně se zaboří až na pevnou rovnou podložku (v postýlce, v kočárku, na zemi,…), což je pro vývoj páteře velice důležité. V tu chvíli se hezky hlavička rovná do osy s hrudní kostí a stydkou sponou. Miminku se uvolní celá záda a pohodlně odpočívá. Pokud zrovna nespinká a leží na zavinovačce s ohnutými okraji jako v hnízdečku, má zároveň prostor pro objevování ručiček a nožiček, k jejich zvedání a tím posilování potřebných svalů. 

 

roza_maruska_aneta (2 of 75)      Elizame_vyber_rijen (35 of 44)

  

Péřový polštářek je se zavinovačku v podstatě nezbytností alespoň do 3 měsíce miminka. Se zavinovačkou jej využijete denně -  v postýlce, pod hrazdičkou a i když se to možná na první pohled nezdá, tak se vleze i do kočárku.

Prohlédněte si  bohatý výběr vzorů Elizame zavinovaček a polštářků a nakombinujte si sadu podle své představy.