Nebojte se kombinovat

Svět je barvitý a každý z nás má jiné priority, vkus a preference v tom, co se mu líbí. Někdo je přírodní typ, někdo miluje hravost a energii. Někteří z nás se nechávají ovlivnit současnými trendy, jiní si budují vlastní styl, kterého se drží. Proto se v Elizame snažíme tvořit designy a využívat barvy takové, které jsou trendy, ale současně nadčasové a budou se líbit i za několik let a dají se hezky kombinovat. 

kveten_zavinovacky_v_postylce_web (10 of 10)  perinky_v_postylce (4 of 13)_1 zesvetlene_perinky_v_postylce (13 of 13)

Vždy když rozšiřujeme Elizame nabídku, snažíme se dělat radost a vybíráme látky, které jsou exkluzivní nejen svou kvalitou, ale také designy. Každý z nás si tak může dopřát designový kousek, který doplní jinými, méně finančně nákladnými kousky.  Velmi nás baví, když vidíme, jaké kombinace barev a vzorů si objednáváte, a hlavně jak to pak spolu krásně ladí, když je k sobě kombinujeme.  “My už doma přímo miminko nemáme, děti nám rostou jako z vody, ale já si ráda hraju s povlaky na polštářky, dekami a povlečením. Sama jsem byla velmi mile překvapená, když jsem naši žlutou banánovou chtěla spojit s novým povlečením „neurčité“ barvy a ve výsledku spolu krásně ladily a ta žlutá vše hezky rozzářila?” Říká Nela, jedna ze zakladatelek značky Elizame. 

 elizame_rijen_pocitovky_web (37 of 107)

  

V Elizame rádi využíváme barvy, které jsou univerzální pro holčičku i chlapečka. Věci pak mohou sourozenci dědit mezi sebou a jednodušeji vybírají další kousky.

“Sama mám doma páreček, a tak kombinování "klučičích" a "holčičích" barev je u nás už zcela běžné. Ze začátku jsem se snažila dodržovat rozdělení barev dle pohlaví, ale postupem času se mi to dařilo čím dál méně. Protože dětem se postupně měnily priority,” doplňuje Nela. Často se jedná pouze o naše zažité stereotypy, protože děti samy vnímají barvy velmi rozmanitě a vesele. A čím více rostou, tím více se daří barvičky míchat a kombinovat dle jejich pocitů. A to si řekněme narovinu, děti nemají v sobě žádné předsudky nebo barevná pravidla, k tomu je většinou vedeme až my dospělí, "co se k sobě hodí". 

elizame_rijen_pocitovky_web (58 of 107) 

Ale jako u všeho, i tady je dobrá jakási rovnováha. A tak můžete nakombonovat, přírodní barvy a linie, které milujete vy s barvami, které si oblíbily vaše děti a ve kterých se cítí příjemně. Proto také velká část látek, ze kterých šijeme, se nese především v jemných tónech a je možné je krásně kombinovat a propojovat. A abychom podpořily i  dynamický prvek, najdete u nás také barvičky krásně syté nebo v rozmanitých vzorech. Možná o něco náročnější než kombinace samotných barev, je pak zkombinovat různé vzory. Někdy se může zdát těžké trochu zaexperimentovat. Ale odvážnému štěstí přeje. V dnešní době je, co se vzorů na látkách a módních kolekcích týče, je dovoleno snad všech. Trojúhelník se doplňuje s velkými i malými puntíky zároveň a přidat k tomu ještě proužek nebo abstraktní vzor není nic nemožného. 

 

My se však snažíme držet takových vzorů, které když přiložíme k sobě, ladí spolu, netlučou se navzájem a lahodí oku. Proto máme látky rozdělené do jednotlivých kolekcí. Jde o základní rozdělení, jak se nám látky k sobě hodily. Takovým hezkým vodítkem, jak se k sobě jednotlivé vzory a barvy v kolekcích hodí, jsou například girlandy z naší nabídky.  

zlavce_kolekce_kveten_2020_web (4 of 4) zlavce_kolekce_kveten_2020_web (1 of 4) zlavce_kolekce_kveten_2020_web (2 of 4) 

 Kombinací se nabízí mnohem mnohem více. A tak, ať už k sobě vezmete "dortové tyčinky" a doplníte je třeba vzorem nesoucím název"za polárním kruhem", nebo k "banánovému koktejlu" přidáte "motýlí sen", nebo zkombinujete jednobarevnou kolekci se vzorovanou, nejdůležitější je, že vybíráte dle svého srdce a vlastního vkusu. Vy víte, jak bude pokojíček vašeho pokladu vypadat a co se do něj bude hodit i co v něm vynikne.