Přírodní materiály

Proč preferujeme přírodní materiály?

Ač se to mnohé z vás překvapí, pokožka je největším orgánem těla. I přesto, že funguje jako přirozená bariéra, mnohé látky přes ní prochází a může být při setkání s některými citlivá. Proto je vždy důležitý výběr materiálů, které se naší kůže dotýkají. U pokožky miminek a dětí to platí dvojnásobně, protože dětská pokožka je mnohem citlivější než ta naše. Nejlepší volbou jsou přírodní materiály, které jsou k dětské pokožce přátelské, jsou lépe snášeny, jsou příjemné pro dotek, sají pot a nevznikají tak různé alergické reakce kůže. 

 

U Elizame jste jako v bavlně- doslova?

Bavlna je přírodní materiál, je hypoalergenní, odvádí vlhkost, je prodyšná, lze ji prát i při vyšších teplotách, aniž by ztratila barvu a tvar, a lze ji žehlit. Je využívána odpradávna a vyznačuje se  těmi nejlepšími vlastnostmi. U zavinovaček, které jsou v prvním nejužším kontaktu s miminkem (a v létě přímo s dětskou pokožkou) bychom měli dbát především na funkčnost, praktičnost, pohodlí i bezpečí děťátka. Bavlna navíc umožňuje potisk originálními líbivými vzory, a je tak vizuálně velmi atraktivní a estetická. Všechny naše autorské a designové bavlněné povlaky naleznete zde: https://www.elizame.cz/povlaky-na-perove-zavinovacky/

Elizame_srpen_pondeli_III (28 of 111)    Elizame_srpen_pondeli_II (52 of 54)


Ačkoliv jsou mnohé jiné materiály jemné a hebké, krásně barevné a lahodí oku již na první pohled, nesmíme zapomínat na nejdůležitější aspekt,  tedy vhodnost pro pokožku nejmenších dětí. Materiál musí být testovaný, certifikovaný a prodyšný, aby miminko zbytečně nezahříval a dovolil pokožce dýchat.
V tomto ohledu nejsou oblíbené materiály jako minky nebo fleece (složené z polyesterových umělých vláken) u zavinovaček, pro nejužší kontakt s pokožkou miminka zvláště v horku vůbec vhodné. Někdy je těžké nepodlehnout módním trendům a ohlížet se  i na další důležité vlastnosti než je vzhled. Aktuálně registrujeme na trhu také množství  pletenin, opět  často z umělých vláken. U peřinek se těmto materiálům snažte vyhnout, protože hledáte funkčnost a věříme, že chcete stejně jako my, aby miminko bylo v nejlepším tepelném komfortu. Naopak u produktů jako deka do kočárku (https://www.elizame.cz/deky/), jejichž cílem je děťátko zahřát, se jich nemusíte obávat.

Elizame_srpen_pondeli_II (28 of 54)  Elizame_srpen_pondeli_III (111 of 111)

Co káže zákon?

V České republice jsou legislativní požadavky na materiál pro výrobu produktů pro malé děti popsány ve vyhlášce Ministerstva zdravotnictví o hygienických požadavcích na hračky a výrobky pro děti ve věku do 3 let 84-2001Sb. Ta deklaruje  potřebnou kvalitu všech textilních produktů, které jsou pro miminka a děti určeny. 


Pro Elizame je kvalita a nezávadnost na prvním místě. 

Všechny materiály pečlivě vybíráme a používáme pouze takové, které mají potřebné atesty a certifikace. Vaše děti budou jako v bavlnce a vy budete mít klidný spánek nejen kvůli tomu, jak jsou naše produkty vyladěné, jak fungují, ale že jsou také 100% bezpečné.  Autorské látky od designérky Šárky Honsové – Wilburrina - jsou navíc certifikovány ve Zkušební laboratoři ve Zlíně, tedy v České republice

 

Elizame hledá cestu, která je ekologická a šetrná k přírodě a zároveň nabídne miminku i vám  jedinečný komfort, nadstandardní kvalitu, bezpečí a tradici zabalenou do krásného designu.

S láskou Kristýna a Nela

images_1guetesiegel_oekotex_1 

 

 

bavlnena-latka-len-vlnena-bila--81_11555_51   elizame_nahledy (619 of 409)   62450_316__vyrp12_206motylice_kridla_detail