Kreativní pexeso

Elizame již před několika lety přišlo s pexesem, které jsme si všichni zamilovali pro jeho originalitu a skutečnost jak jednoduše dokáže zabavit a rozradostnit naše děti, mnoha způsoby na dlouhé hodiny. Je z certifikovaného materiálu a tak potěší i miminka, které jej mohou zkoumat všemi smysly, poslouží tedy i jako motivační kartičky pro nejmenší.

Přesně podle představ
Naše tématické pexesové sady - domácí, lesní a zoo zvířátka, věci kolem nás, doprava, ovoce a zelenina a pohádkové postavy - jsou velmi obsáhlé, ale připusťme si, že nejsme schopni postihnout všechny oblíbené obrázky vás a vašich dětí. A protože rádi plníme dětské sny, napadlo nás vydat “čisté pexeso” jako kreativní sadu. A dát vám do rukou klíč ke studnici fantazie, sadu pexesa, které připravíte pro své malé lásky, nebo společně s nimi, pokud už jsou větší. A věříme, že se pro vaši domácí sadu hraček stane symbolickým zdrojem nekončící zábavy. Protože s naší kreativní pexeso sadou se zabavíte hned dvakrát. Jednou při tvorbě a podruhé při hraní. A stále dokola!

Nekončící zábava
A pozor! Máte obavy, že se vám nebo vašim dětem obrázky nepovedou dle představ? Tak na ně zapomeňte! K pexesu lze zakoupit i fixy, které jsou plně a jednoduše pratelné a tak můžete pexeso tvořit znova a znova, kdykoliv se vám něco nebude líbit nebo vás jednoduše omrzí.

 

pexeso_rozlozene (100 of 118)  pexeso_rozlozene (109 of 118)


S pomocí kreativní sady pexesa Elizame se vyřádíte. Nakreslete si svá zvířátka, značky automobilů, učte se s její pomocí čísla, barvy, písmena. Fantazii se meze nekladou a bude vás to bavit! Také barvy a techniku malby můžete obměňovat, doplňte třeba černý zvýrazňovač na textil a vytvořte obrázky výraznější. 
Do balíčku jsme vám přibalili také malý návod s radami, co vše se dá s naším pexesem hrát a jak s ním děti zabavit, pro případ, že by vám došly nápady.


Jak vytvořit pexeso dle vašich představ?
Přinášíme také několik bodů pro představu, jak vlastní pexeso vytvořit.

1) Co malovat
Nejprve si rozmyslete, co budete malovat, jaké bude téma celého pexesa? Nebo zvolte obrázky, jaké vás napadnou, bez jednotného tématu. Je to na vás a na vašich dětech. Klidně si své obrázky předkreslete na papír, ale není problém tento krok přeskočit????

pexeso_rozlozene (115 of 118)
TIP: Menší děti mohou namalovat třeba TVARY, každý jinou barvou, jsou jednoduché a navíc se mohou učit barvy i tvary zároveň.

2) A teď na ostro
Začněte nakreslením obrysů obrázku. Poté vymalujte, vystínujte chcete-li nebo klidně nechte jen v linkách. Jak se to líbí vám?

pexeso_rozlozene (111 of 118)  

TIP: !!! POZOR v místech, kde se různé barvy potkávají, může dojít k jejich vzájemnému rozpití, proto je lepší linky u různých barev úplně nedotahovat (jako je to u jahody na obrázku níže)!!!U přechodu barev doporučujeme chvíli počkat a mezitím nakreslit zhruba další 3 obrázky, pak se k nim postupně vracet.

3) Dejte tomu pevné linie
Jakmile barva na obrázku uschne (poznáte pohmatem nebo nejdříve za 5 minut), můžete obrázek obtáhnout černým zvýrazňovačem.

pexeso_rozlozene (113 of 118)TIP: Pokud používáte konturování pomocí černého zvýrazňovače, snažte se dodžet pořadí jak jste obrazky malovali nebo dejte obrázkům dostatečnou dobu na zaschnutí,  ať se linka nerozpije (jako např. u jahody - poslední obrázek).

 

Teď už je to na vás! Tak hurá do světa barev, radosti a zábavy. Vytvořte si s dětmi vzpomínky, které vám nikdo nevezme.

pexeso_kresleni (3 of 21)  pexeso_kresleni (7 of 21)

 

 A nezapomeňte se nám pak svými díly také pochlubit!

Vaše Elizame